vineri, 15 aprilie 2016

Santorini - o destinatie demana de coperta unei reviste de turism



Cred ca oricine a vazut vreodata o imagine din Grecia, exista sanse mari ca fotografia sa fi fost facuta in Santorini, una dintre cele mai superbe zone ale tarii. Mi-am facut planurile si calculele cu doua luni inainte de concediu si asa am apelat la o agentie de turism serioasa care ne-a propus un charter inSantorini la un pret de nerefuzat. 

Suma pe care am platit-o noi (2 persoane) cred ca ne putea aduce aceeasi vacanta in Romania, insa nu exista comparatie intre conditiile oferite de cele doua tari. Avionul din Bucuresti a fost un adevarat plus, pentru ca se evita un drum destul de lung si obositor. Chiar inainte de a pleca am citit tot ce se putea pe net despre Santorini, deoarece voiam sa vin cu lectiile facute in vacanta si sa stiu cu exactitate ce vreau sa vad si ce nu.

Hotelul de 3 stele la care am fost cazat a fost foarte ok, curatenie, liniste, nu am fost deranjati de alti turisti, iar de fiecare data cand era nevoie ni se schimbau prosoapele sau asternutul. In apropiere de hotel erau o multime de magazine, restaurantele, taverne, cafenele, asa ca am avut unde sa ne facem veacul dupa o sesiune de stat sub razele soarelui puternic. Chiar daca preturile erau un pic mai mari decat cele din Romania, de fiecare data ne facem provizii in supermarketuri unde produsele au cam aceleasi preturi. 

Mi-am dorit sa mergem la fiecare 2 zile in excursii organizate prin imprejurimi pentru a explora toate comorile si sa fac cat mai multe fotografii cu putinta. Cultura greceasca merita experimentata, iar fiecare cladire care poate fi vizitata, trebuie sa nu fie omisa, deoarece nu se compara deloc cu tara noastra. Singurul regret este ca nu am ales un pachet cu cateva zile in plus, poate ca mi-ar fi ajuns sa pot vizita tot ceea ce imi propusesem de acasa.