duminică, 16 august 2015

Evitarea fraudei din campaniile PPC
Fraudele comise in randul celor care opteaza pentru afisarea unor reclame prin intermediul Google AdWords, BingAds, YandexAds, dau batai de cap clientilor, care de multe ori se vad cu bugetele consumate inutil, din cauza unora care decid sa dea multe clickuri pe reclamele acestora pentru a irosi numarul afisarilor si implicit a sumei platite pentru campania pay per click. In multe dintre situatii clientii nu sunt despagubiti de companii din cauza faptului ca nu au cum sa demonstreze frauda comisa.

Pasi de urmat
In ajutorul lor vine insa, Xiona, care promite depistarea adreselor IP suspecte si blocarea acestora. Software-ul poate fi testat gratuit timp de o luna, prin crearea unui cont, utilizatorii trebuind sa foloseasca o adresa de e-mail, unde se va trimite un cod pentru confirmare. Dupa indeplinirea acestui pas simplu, utilizatorii pot adauga website-ul care il doresc urmarit, pentru a putea descoperi orice posibila frauda comisa de un vizitator (numita in engleza si adwords click fraud).

Dupa confirmarea site-ului dorit, trebuie ca Xiona sa genereze un cod unic de urmarire, care se implementeaza pe fiecare pagina care se doreste a fi monitorizata. Implementarea este facila, fiind necesara adaugarea unui cod, similar celui oferit de Google Analytics, care se adauga inainte inchiderii etichetei head. Ultima etapa a acestui proces constituie primirea raportului cu privire la activitatile adreselor IP care au dat click pe reclamele afisate pe site. Astfel, Xiona incepe adunarea datelor inregistrate, iar acestea pot fi studiate in meniul „Dashboard”, in timp ce in cazul activitatilor suspicioase, utilizatorii vor fi informati prin e-mail. De asemenea, Xiona ofera suport atat prin e-mail, cat si prin Skype, totul pentru ca utilizatorii sa beneficieze de toate avantajele promise.


Cu alte cuvinte, Xiona reprezinta varianta cea mai buna pentru toti cei care isi doresc sa evite problemele cauzate de unii internauti ce irosesc sumele investite in diferite campanii de tip pay per click.