sâmbătă, 18 iulie 2015

Fascinata de insula Lefkada



Dorind sa acaparez cat mai mult din minunata cultura elenistica, am ales aceasta insula si locurile din jurul ei pentru a le vizita – asadar, am pornit intr-o croaziera, considerand ca o calatorie rapida printre toate obiectivele ce trebuie vazute va fi suficienta. La final insa aveam sa vad ca ma inselasem si ca trebuia sa acord mai mult timp – au fost atatea de vazut, de admirat, incat am zis ca voi merge si anul urmator, ba chiar sa stau mai mult.  

Ce mi-a placut cel mai mult a fost satul absolut plin de traditie, Fiskardo. Alte locuri care mi-au trezit interesul in mod special au mai fost si cascada Dimossari, pestera Papanikolis (despre care am auzit renumita poveste cu capitanul ce s-a ascuns acolo in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In privinta informatiilor, pot zice ca ne-a fost cel ami de folos capitanul – facand mereu aceste drumuri, ne-a putut pune la dispozitie aceste povesti care, personal, m-au fascinat pe loc. Si nu numai pe mine, ci si pe ceilalti. Alte locuri mai sunt manastirea Faneromeni si insula Madouri, cunoscuta pentru poetul care s-a nascut aici, casa sa devenind muzeu, apartinand azi nepotilor sai.

Un alt lucru ce m-a fascinat a fost capul Dukato – in apropierea sa se afla farul, despre care sigur ati auzit atatea in legatura cu povestile de dragoste esuate, finalizate cu poetii indurerati ce se-ar fi aruncat in marea inspumata. Sa ma aflu chiar pe faleza admirand privelistea a fost cu siguranta foarte aventuros pentru mine!

Mereu am fost prins cu cate vreun loc de vazut, nu am avut nicio clipa de stat degeaba, iar asta pot spune ca mi-a placut cel mai mult. Vremea a fost exact cum imi doream, iar locuitorii foarte prietenosi si intelegatori cu cei ce mai puneau si intrebari din cand in cand. Pentru oferte sejur in Lefkada vedeti Aerotravel.

Pentru cei pasionati de cultura in general recomand acest loc, si nu numai – insula ofera o multime de posibilitati si activitati, locuri absolut minunate de vazut si cutreierat. Veti avea parte de o experienta cu adevarat unica! Sper ca vacanta dumneavoastra sa fie cel putin la fel de frumoasa si relaxanta ca a mea!